【简介】感谢网友“雕龙文库”参与投稿,这里小编给大家分享一些,方便大家学习。
Ⅰ.语言知识及应用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从1~15各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。
My youngest daughter,Anissa,left Florida and went to California four months ago.So I didn’t have to ask my two other daughters,Julie and Jamie to __1__ me on a trip to California.Surprisingly,they were as ready and __2__ as I for a trip.
The first morning after we __3__,we took a hike.Going down the mountain to the ocean was pretty easy,but coming back (uphill) required a few __4__,which we used as picture-taking time.
The view of the ocean surrounded by mountains __5__ with the fresh California air was great.Most of all,doing something fun with my daughters is __6__ a valuable experience.
The next day we went to a winery (酒厂)and bought a ticket that would enable us to __7__ five different kinds of __8__ to taste.Every one that I chose was so __9__ that we decided to buy some.
The days seemed so __10__ as we went from one activity to another,never having time to look at a watch.It was OK if we took an hour to get ready to go to a restaurant.Not feeling the
__11__
of “maybe I’ll be late” was comfortable.
I went home feeling very __12__ that I could spend quality time with my wonderful __13__.I also advise you to “interrupt”your daily schedule and take a “mother-daughter” trip soon.
Few __14__ through life are uninterrupted.Take these pauses as a time to
__15__ -thinking about what has happened and they are no longer considered as interruptions.
【解题导语】 作者和三个女儿一起进行了一次愉快的旅行,同时鼓励人们在生活的压力中学会自我调整。
1.A.encourage B.send
C.accompany
D.allow
解析:选C。小女儿Anissa去加利福尼亚生活了,所以我不用非得让另外两个女儿陪同我去那旅行了。
2.A.late
B.willing
C.sorry
D.suitable
解析:选B。根据上文Surprisingly,they were as ready...以及下文“we took a hike.”可知,其余两个女儿和我一样准备好并且愿意去旅行。
3.A.separated
B.decided
C.returned
D.arrived
解析:选D。此处指她们到后的第一天早晨。
4.A.excuses
B.stops
C.plans
D.practices
解析:选B。根据上下文“Going down the mountain to the ocean was pretty easy,but...which we used as picture-taking time.”可知,下山容易但是上山难,因此上山的时候就需要一些停留,正好用来拍照。
5.A.connected
B.compared
C.concerned
D.combined
解析:选D。被群山环绕的大海再加上新鲜的加利福尼亚空气使得大家心旷神怡。
6.A.surely
B.seldom
C.hardly
D.traditionally
解析:选A。和女儿们做一些有趣的事情的确是宝贵的经历。
7.A.refuse
B.choose
C.buy
D.check
解析:选B。根据下文“Every one that I chose...”可知答案。
8.A.tea
B.food
C.wine
D.sugar
解析:选C。根据上文“The next day we went to a winery(酒厂)...”可知,我们选了五种酒品尝。
9.A.delicious
B.popular
C.beneficial
D.meaningful
解析:选A。根据上文的taste和下文的“...we decided to buy some.”可知,我们尝了五种不同口味的酒,最后决定买一些,说明这些酒很美味。
10.A.terrible
B.short
C.long
D.simple
解析:选B。根据下文“...we went from one activity to another,never having time to look at a watch.”可知,时间过得很快,日子变得很短。
11.A.pressure
B.pleasure
C.power
D.desire
解析:选A。根据下文的“maybe I’ll be late”可知,这是平时会给人们带来压力的事。
12.A.nervous
B.disappointed
C.puzzled
D.cheerful
解析:选D。因为之前愉快的旅行,作者回到家后当然感觉很愉快。
13.A.dreams
B.pets
C.daughters
D.tasks
解析:选C。根据文章内容可知,作者是和她的女儿们一起旅行。
14.A.performances
B.conversations
C.journeys
D.meetings
解析:选C。此处指人的生命旅程总是要被经常地打断一下的。
15.A.reflect
B.work
C.complain
D.start
解析:选A。此处指利用停顿的时间来沉思一下。
第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。
There was once a very rich man who lived in a beautiful castle near a village.He loved the villagers,and tried to help them 16.________ (great).But the people could not be rich because they didn’t love to work.
One day the rich man placed a large stone on the road,17.________ was in the way to his house.Then he 18.________ (hide) himself and waited to see 19.________ would happen.By and by,a poor man came along driving a cow.He complained about the stone,20.________ he walked around it.So it was with others.The day passed.Everyone who came by complained,but
21.________ of them moved it.
Finally,when it was nearly dark,a boy came past.He said to 22.________,“I should move it out of the way.Somebody may fall over this stone 23.________(get)badly hurt.” It was hard to move the stone,but at last he moved it.To his surprise he found a bag lying under it,on which some words 24.________ (write):“This gold belongs to the one who moves the stone!” The boy went home 25.________ a happy heart,and the rich man was glad he’d found someone who wasn’t afraid to do hard things.
16.解析:考查词形变化。修饰行为动词help应使用形容词great的副词形式greatly。
答案:greatly
17.解析:考查关系代词。本句是非限制性定语从句,根据先行词road可知,此处应使用关系代词which。
答案:which
18.解析:考查谓语动词时态。此处应填谓语动词,根据整篇文章时态及waited可知此处应为过去时态,填hid。
答案:hid
19.解析:考查名词性从句。根据句子结构以及句意“富翁藏起来等着看会发生什么事”,可知此处应填what,且在从句中作主语。
答案:what
20.解析:考查连词。根据句意“他抱怨着这块石头,却绕过了它”,可知此处应填转折连词but。
答案:but
21.解析:考查不定代词。根据句意“就是没有人去把它搬走”,可知此处应使用表达否定的不定代词none。
答案:none
22.解析:考查代词。根据句意可知他是对自己说,可知此处应填himself。
答案:himself
23.解析:考查非谓语动词。本句已有谓语动词,且主语somebody与动词get为主动关系,故使用现在分词。
答案:getting
24.解析:考查被动语态。分析句子结构可知,从句中的主语与write之间存在被动关系;根据上下文的时态,可知此处应填were written。
答案:were written
25.解析:考查介词。表达伴随的介词应使用with。
答案:with
Ⅱ.阅读(共两节,满分50分)
第一节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。
A
Dear Mr.Perkins,
We would like to introduce ourselves.Our company was organized only two years ago.But we are now one of the largest boat companies in California.As you know,your son bought a boat from us recently,and I think you know how pleased he is with our product.Also,John Webb,one of your son’s friends has bought a boat from us and,we understand,is very happy with his boat.We are always happy to know that our customers are satisfied.
We are writing to you now because,as you know,your son has decided to buy a larger boat,and we will need your signature on the loan (贷款) papers.The loan application (申请) has already been signed by Danny.As you will see,there is one form to fill out,and there are three contracts to sign.Danny’s 26-foot boat was returned to our San Pedro Dock (码头) yesterday,and we are pleased to say that the new 36-foot “Challenger” will be delivered two weeks from today.It is being inspected by our manager right now.The auto-pilot (自动领航仪) has already been installed (安装) by our mechanic.It looks as though everything will be ready in time for delivery.All we need are the signed contracts from you.
Thank you.
Tony Valention
Salesman
26.This is a letter Mr.Perkins received from ________.
A.Tony Valention in England
B.a boat company in California
C.Danny,a salesman in California
D.a bank manager in California
解析:选B。细节理解题。由信正文的第一段第二句和第三句可知,Mr.Perkins收到的信是来自于加利福尼亚州的一家轮船公司。
27.The main aim Tony wrote to Mr.Perkins is to ________.
A.tell him to sign the contracts
B.thank him for buying a new boat
C.tell about something of his company
D.ask him to pay for his boat right away
解析:选A。主旨大意题。通读全文并结合文章最后一句话“All we need are the signed contracts from you”可知应选A。
28.It seems that John Webb is ________.
A.another salesman
B.a good friend of Mr.Perkins
C.one of Danny’s friends
D.a friend of Tony Valention
解析:选C。细节理解题。由文章内容第一段第五句话可知,John Webb为Danny的一个朋友。
29.Which of the following statements is NOT true?
A.The new boat is 36 feet long.
B.The company will deliver the new boat in two weeks.
C.The auto-pilot has already been installed so far.
D.The new contracts have been signed but not sent back.
解析:选D。推理判断题。通过文章最后一句话可知合同还没签,正准备签订。
30.According to the passage,we can see that the boat company ________.
A.isn’t an old one
B.is a world-famous one
C.is developing slowly
D.has to advise customers to buy its boats
解析:选A。推理判断题。由文章第一段第二句可知,这家轮船公司是两年前成立的新公司,A项符合文意。
B
In 2006,Disney released a movie called High School Musical and it ended up proving to be their most popular and successful movie ever made.
It was the most watched film that year,and in December,2006 it became the first Disney Channel Original Movie to be broadcast on BBC.Globally more than 225 million viewers have seen it.
The movie was shot mostly at East High School in Salt Lake City,but some scenes were shot at Murray High School downtown.
This movie is a modern-day Romeo and Juliet story.Troy is the captain of a basketball team,and Gabriella is a newcomer who is good at science and math.They try out (参选) together for a part in the high school musical,but the results divide the school.Sharpay is the high school queen.She and her brother Ryan try everything to sabotage the friendship between Troy and Gabriella,and get themselves the leading characters in the school play.Despite all the difficulties,Troy and Gabriella resist the pressure from friends and encourage others along the way not to “stick to the status quo (现状)”.
This is a funny film about a school in which there are no unhealthy scenes-which is one reason why parents in 100 countries seem happy for their children to become fans of this film.Although the good-looking basketball stars are nothing special,the way that math is looked on as an interesting thing is widely appreciated by parents.
Girls just love the beautiful songs,the rooms decorated with flowers and mirrors,and the dances.Boys love it too.They like the girls,and because of Troy and his basketball team,there are plenty of action scenes in which the ball enters the net from improbable angles.
【解题导语】 本文介绍了一部非常出名的音乐剧《高校音乐剧》。该剧受到大家的广泛喜爱。
31.What’s the main idea of the passage?
A.An introduction to High School Musical.
B.Good-looking sports stars will attract great attention.
C.There are fans of all ages of High School Musical.
D.How high school students get along with each other.
解析:选A。主旨大意题。通读全文可知本文主要对《高校音乐剧》做了介绍。
32.According to the passage we know that Gabriella is a girl who ________.
A.is fond of sports,history and science
B.is very shy and has been Troy’s classmate
C.is good at science and a newcomer to the school
D.is an actress in Romeo and Juliet
解析:选C。细节理解题。根据文章第四段“... and Gabriella is a newcomer who is good at science and math”可知C正确。
33.What can we learn from the passage?
A.The film was produced by BBC.
B.Troy’s and Gabriella’s friends all agreed with their choice.
C.Troy is very good at playing basketball.
D.The scenes were shot mostly at Murray High School.
解析:选C。推理判断题。根据文章第四段“Troy is the captain of a basketball team...”和最后一段“... and because of Troy and his basketball team,there are plenty of action scene in which the ball enters the net from improbable angles”可知Troy擅长打篮球。
34.The underlined word “sabotage” in Paragraph 4 probably means ________.
A.start
B.destroy
C.explore
D.improve
解析:选B。词义猜测题。根据后面的“... and get themselves the leading characters in the school play可知他们是要“破坏”Troy和Gabriella之间的友谊,让自己得到校园剧中主演的角色。
35.Parents are pleased that their children are crazy about the film because ________.





