【简介】感谢网友“雕龙文库”参与投稿,这里小编给大家分享一些,方便大家学习。
British Airways also says its customer care policies are applied within the company and staff are taught to regard each other as customers requiring the highest standards of service. Customer care is obviously here to stay and it would be a foolish company that used slogans such as “we do as we please”.On the other hand,the more customers are promised,the greater the risk of disappointment. 阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 1.The writer mentions “phone rage” (Paragraph 3)to show that ________.
A.customers often use phones to express their anger
B.people still prefer to buy goods online
C.customer care becomes more demanding
D.customers rely on their phones to obtain services 阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 2.If a manager should show his empathy (Paragraph 6),what would he probably say?
A.“I know how upset you must be.”
B.“I appreciate your understanding.”
C.“I'm sorry for the delay.”
D.“I know it's our fault.” 阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 3.Customer delight is important for airlines because ________.
A.their telephone style remains unchanged
B.they are more likely to meet with complaints
C.the services cost them a lot of money
D.the policies can be applied to their staff 阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 4.Which of the following is conveyed in this article?
A.Face-to-face service creates comfortable feelings among customers.
B.Companies that promise more will naturally attract more customers.
C.A company should promise less but do more in a competitive market.
D.Customer delight is more important for airlines than for banks. 阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 【点睛】 随着竞争的越来越激烈,对于消费者的争夺很多时候将会决定着一个企业的兴衰荣辱,那么如何搞好与消费者的关系呢?面对口味各异的顾客,作为企业又应该如何对待呢?文章围绕这一话题而展开。 阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 1.C 推理判断题。文章第三段提到随着人们从电话或网络中买到商品、得到服务,很多公司在信息技术和员工培训上投入大量资金,来应对消费者的投诉,由此可知,现在对商家而言如何处理消费者日益增多的投诉是非常必要和紧急的。 2.A 推理判断题。从文章第六段This can be eased by offering an apology…with empathy (for example, “I know how you must feel”)…可知。 阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 3.B 推理判断题。从文章第七段Airlines face some of the toughest…while there is great potential for customers…可知,航空业由于各种原因面临的消费者投诉更多,所以对航空业而言,让消费者满意对于本行业来说有着无可替代的重要性,由此可知选B。 4.C 推理判断题。从文章最后一段…and it would be a foolish company that used slogans such as…可推断出,聪明的企业往往不会空喊口号,而是注重实际行动。 阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 【活学活用】 [2011·安徽卷]
(节选) George Prochnik would like the world to put a sock in it. He makes his case in a new book, Listening for Meaning in a World of Noise. Here he explains himself (using his indoor voice): “We've become so accustomed to noise, there's almost a deep prejudice against the idea that silence might be beneficial. If you tell someone to be quiet, you sound like an old man. But it's never been more important to find continuing quiet. Silence focuses us, improves our health, and is a key to lasting peace and satisfaction.” 阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 “We need to excite people about the sounds you start to hear if you merely quiet things down a little. During a Japanese tea ceremony, the smallest sounds become a kind of art—the spoons making a light ringing sound on a bowl, the edges of a kimono(和服)brushing against the floor.” “Deaf people are very attentive(专注的) in almost every aspect of life. If two deaf people are walking together, using sign language, they constantly watch out for each other and protect each other by paying steady attention to the other. They are connected yet also fully aware of their surroundings.
阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 Even deaf teenagers! We in the hearing world can learn from them. If we remove the powerful blasts(一阵阵)of noise, we become aware of an extraordinarily rich world around us—of little soft sounds and the sound of footsteps, of bird songs and ice cracking(开裂声). It's astonishing how beautiful things sound when you can really listen.” 阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 1.What does Prochnik say about us?
A.We are used to quietness.
B.We have to put up with noise.
C.We do not think silence to be beneficial.
D.We do not believe lasting peace to be available. 阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 2.Which of the following is true according to Prochnik?
A.We need more sounds in our lives.
B.There is nothing to be learned from the deaf.
C.We are not aware how rich the world around us is.
D.There is too much noise at a Japanese tea ceremony. 阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 3.It can be inferred from the text that .
A.we can benefit a lot from old people
B.it is a good idea to use sign language
C.there is no escape from the world of sound
D.it is possible to find how beautiful things sound 阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 【点睛】 本文主要论述没有噪音的美好世界。George Prochnik认为,没有噪音,我们会专注生活中各种美好的声音,如鸟儿的鸣唱、脚步的声音等。并以日本茶道和聋人的交流为例进行说明。 阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 1.C 推理判断题。根据第二段的第一、二两句可知,我们对安静对我们有利这种观点持否定态度,故答案选C。 2.C 推理判断题。根据最后一段的倒数第一、二两句可知,George Prochnik认为如果没有噪音,我们就能够意识到我们这个世界非凡、丰富的声音,言外之意现在我们并没有意识到。 3.D 推理判断题。根据最后一段可知,我们之所以没有注意到非凡、丰富、美妙的声音,就是因为噪音的存在,那么只要我们祛除噪音,就有可能欣赏到各种美妙的声音。
阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 【活学活用】 1.根据汉语完成句子
(1) 让我试一试。
Let me _________ .
(2) 他一口气吹灭了生日蛋糕上所有的蜡烛。
He blew out all the candles on his birthday cake
_________ .
(3) 我今晚来试着安装它。
I’ll _________________
it tonight.
(4) 我似乎整天一直忙忙碌碌。
I seem to have been ________ all day. 第26讲 │ 短语储存
have a go at one
go have a go at fixing on the go 2.单项填空
—Mum, I’m afraid I can’t pass the exam.
—Take it easy, son, just
________ .
A.make a try
B.have a go
C.make a trial
D.make a go
[解析] B
第26讲 │ 短语储存
Hardly had we left the dormitory the next morning when we realized we had left our map in the room. 次日早上我们刚离开宿舍,就想起把地图忘在房间里了。
句型公式 Hardly had...done...when+过去时 第26讲 │ 句型透视
句型透视 【句型解读】 否定意义的副词或连词,如hardly,never,not,not only,little,seldom等放在句首时要用部分倒装,即助动词放在主语之前。“Hardly had...done...when.../No sooner had...done...than...”是固定句型,译为“一……就……”。如: No sooner had he returned to England than he bought a fine house and went to live there. 他刚一回到英国便买下了一幢好房子住了进去。 Hardly had he had time to settle down when he sold the house. 还没等安顿下来,他就卖掉了房子。 第26讲 │ 句型透视
【活学活用】 1.用上述适当的否定副词填空
(1) _______ did he pass the exam.
(2) _______ have I been to such a beautiful place.
(3) _________ had she seen her parents than she began to
cry.
(4) ________ is he clever, but also he is knowledgeable. 第26讲 │ 句型透视
Seldom Never No sooner Not only 2.单项填空
________
my eyes when I began to imagine the most fantastic scene in China’ s Got Talent.
A.Not until I had closed
B.No sooner had I closed
C.Scarcely I had closed
D.Hardly had I closed
[解析] D
第26讲 │ 句型透视
第26讲 │ 跟踪训练
跟踪训练 Ⅰ.单词拼写 1.If you see a _____ (布满星星的) night,you can know it will be fine the next day. 2.We may talk of beautiful things, but beauty itself is _____ (抽象的). 3.Could we reach a _________ (共识) on this matter? Let’s take a vote. 4.I booked my holiday through my local travel a_____ . 5.This country ranks last in industrial _______ (产量). starry abstract consensus gent
output Ⅱ.选词填空
upwards of, be off to, cut up,lay out, cut out, have a go at 1.A computer of this model costs
__________ $2,000. 2.Why not ___________ some of the ideas above and then try out some ideas of your own?
3.They __________ visit a friend of theirs. 4.I ______ the meat for cooking meat ball. 5.Please _______ my overcoat according to this pattern. 6.The hill has been _______ as a park. 第26讲 │ 跟踪训练
upwards of have a go at were off to cut up cut out laid out Ⅲ.单项填空 1.John opened the door. There
________
he had never seen before.
A.a girl did stand B.a girl stood
C.did a girl stand
D.stood a girl
[解析] D 考查倒装句式。here,there,thus,then等副词位于句首,且当句子的主语是名词时,句子用全部倒装,选D。 第26讲 │ 跟踪训练
2.
We laugh at jokes, but seldom
________
about how they work.
A.we think
B.think we
C.we do think
D.do we think
[解析] D 考查倒装句式。seldom为否定副词放句首,用部分倒装,故选D。句意为:我们因笑话而笑,但很少去思考笑话怎样让我们笑。 第26讲 │ 跟踪训练
3. —Is everyone here?
—Not yet...Look, there
________
the rest of our guests!
A.come
B.comes
C.is coming
D.are coming
[解析] A 考查全部倒装和主谓一致。“there/here + 移动动词+ 主语”是一个典型的倒装结构,本句真正的主语是“the rest of our guests”,所以谓语用复数。在这种结构中,谓语经常用一般现在时代替意义上的进行时。 第26讲 │ 跟踪训练
4. The girl had hardly rung the bell
________
the door was opened suddenly, and her friend rushed out to greet her.
A.before
B.until
C.as
D.since
[解析] A 考查状语从句的连接词。句意为:女孩还没来得及按门铃,门就突然打开了。 第26讲 │ 跟踪训练
5. She must have had an accident, or she
________
here for class then.
A.had to be
B.should be
C.would be
D.would have been
[解析] D 考查含蓄虚拟条件句。该句省略了if条件状语从句,从时间状语then判断,此题应为与过去事实相反的非真实条件句,即:If she hadn’t had an accident,she would have been here for class then.。 第26讲 │ 跟踪训练
6. Hardly
________
when the train suddenly pulled away.
A.did they get to the station
B.had they got to the station
C.they got to the station
D.they had got to the station
[解析] B 考查倒装句的结构。在hardly/scarcely...when...(一……就 ……)结构中,主句的谓语动词用过去完成时,而when引导的从句谓语动词用一般过去时。当hardly/scarcely置于句首时,主句部分需要用部分倒装语序,即提前助动词had。 第26讲 │ 跟踪训练
7. The judges
________
her the first prize for her pictures.
A.rewarded
B.awarded
C.produced
D.offered
[解析] B award sb. sth. “颁发给某人某物”。 第26讲 │ 跟踪训练
8. — ________
with us another hour, I suppose, and we will finish the task perfectly.
—Will that do? Ok, let’s have a go.
A.To stay
B.Stay
C.Staying
D.Stayed
[解析] B 根据连词and并列两个语法作用相同的句子,排除A、C、D三项。句中的I suppose为插入语。 第26讲 │ 跟踪训练
9. The store had to
________
a number of clerks because sales were down.
A.lay out
B.lay off
C.lay aside
D.lay down
[解析] B 考查动词短语辨析。lay off:解雇;lay out:布置,展示;lay aside:搁置,积蓄;lay down:放下,放弃。 第26讲 │ 跟踪训练
10. I was
________
in the middle of my call because I had no more coins to put in the box.
A.broken in
B.cut off
C.hung up
D.put down
[解析] B 此题考查动词短语的辨析。句意为:因为我无硬币可投了,所以我的电话被中途切断了。cut off意为“切断”,符合句意。break in意为“强行进入,插嘴”,是不及物动词短语,不能用于被动语态; hang up意为“挂断电话”;D项意为“取下、写下”,均不符合语境。
第26讲 │ 跟踪训练
阅读写作(二十三)
阅读理解技法指导之推理判断
阅读写作(二十三)[阅读理解技法指导之推理判断 ]
阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 重视推理判断 推理判断题属于高层次阅读理解题。这种题型包括判断题和推理题。这两类题常常相互依存,推理是为了得出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。做好该题型要从整体上把握语篇内容,在语篇的表面意义与隐含意义、已知信息与未知信息间架起桥梁,透过字里行间,去体会作者的“弦外之音”。 推理判断题常常可以分为如下几类:1.细节推断。如时间、地点、人物关系等;2.逻辑推断。根据已知的结果推断导致结果产生的可能原因;3.目的、意图、态度推断。根据文章的论述,推断作者的写作目的以及作者的情感态度;4.预测想象推断。文章没有明确说明,要求根据语篇对文章可能涉及的内容进行预测判断。 阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 一、推理判断主要的设题方式有: 1.It can be inferred from the passage (or the last paragraph) that… 2.It can be learned from the passage (or the last paragraph) that… 3.It can be concluded from the passage (or the last paragraph) that… 4.It implies that… 5.Where would you most probably find this passage? 6.What would the author most likely continue to talk about in the next paragraph(s)? 阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 二、推理判断主要的解题策略有: 1.根据不同文体,推断目的意图。不同的文章可能有不同的写作目的, 通常作者的写作目的有以下三种:(1)to entertain readers(娱乐读者,让人发笑),常见于故事类的文章。(2)to persuade readers (说服读者接受某种观点)常见于广告类的文章。(3)to inform readers (告知读者某些信息) 多见于科普类﹑资讯报道类﹑文化类或社会类的文章。高考阅读试题涉及各类文章,而以议论文为主,文章的主题句、核心句往往会直接或间接地表明作者的态度立场;阅读理解中也有说明文、描述文。前者因为其体裁的客观性,所以作者的态度也往往采取中立。 阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 而后者因为其文章观点往往不直接提出,而且作者写作时也常带有某种倾向性,所以,阅读时要善于根据文章的文体学会推断作者的情感态度和目的。
2.根据用词风格,推断情感态度。一篇好的文章,其用词风格常常直接流露或蕴含作者的内心世界和情感态度。所以阅读时要善于捕捉表达或暗示情感态度的句子或短语,捕捉那些烘托气氛,渲染情感的词句,进而很好地洞察作者的思想倾向,是支持、反对抑或中立。对于选项而言,要分清选项中的褒义词、中性词和贬义词,以此对照全文。如:(1)表示褒义的词语:positive赞成的,supporting支持的,praising赞扬的,optimistic乐观的,admiring羡慕的,enthusiastic热情的等; 阅读写作(二十三) │ 重视推理判断 (2)表示中性的词语:uninterested无兴趣的,不感兴趣的; neutral中立的;impersonal不带个人感情的;subjective主观的;objective客观的等;(3)表示贬义的词语:disgusted感到恶心的,厌恶的;critical批评的;negative 否定的,反对的;suspicious怀疑的;worried 担忧的等。
3.根据写作思路,推断段落发展。不同的文体,写作思路和写作手法也不尽相同。做题时,要善于体会作者的写作思路,揣摩作者的谋篇布局,从宏观上洞察文章的结构框架;同时,还要把握作者行文时所运用的修辞手段,如对比、排比等。通过梳理写作思路,领悟写作手法,即可对文章的发展作出比较科学合理的推断和预测。 阅读写作(二十三) │ 重视推理判断









