首页 > 学习园地 > 英语学习

2024高考英语外研版必修2:模块综合检测(四)

雕龙文库

【简介】感谢网友“雕龙文库”参与投稿,这里小编给大家分享一些,方便大家学习。

  Ⅰ.语言知识及应用(共两节,满分45分)

  第一节 完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分)

  阅读下面短文,掌握其大意,然后从1~15各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。

  I’ve been working for Mrs.E one day a week for several months and I notice that she has some peculiar(古怪的)ways.Well,there was only one thing that really__1__me and that was her pocketbook habit.Not those little books,I mean her purse—her handbag.

  She’s got a pocketbook with two long straps(皮带)on it and whenever I’d go there,she’d be propped up(坐直)in a chair with her handbag double wrapped__2__around her wrist,and from room to room she’d walk with that purse hugged her chest.This happens every time!And there’s nobody there__3__her and me.I can say nothing to her!It’s her purse,and she can hold onto it if she wants to!

  I held my__4__for months,trying to__5__how I’d make my point.Well,today is the day!I was almost ready to go home when she stepped in the room__6__her bag as usual and said,“Mildred,will you ask the super(管理员)to__7__and fix the kitchen tap?”“Yes,Mrs.E...”I said,“as soon as I leave.”“Oh,no,”she says,“he may be gone__8__then,please go now.”“All right,”I said,and__9__I went,still wearing my apron(围裙).

  I just went down the hall and stood there a few minutes,and then I rushed back to the door and knocked on it as__10__as I could.She flung open(猛开)the door saying,“What’s the matter?Did you see the super?”“No,”I said,gasping(喘气)hard for breath,“I was almost downstairs when I remembered...I__11__.”

  With that I dashed in,grabbed__12__and then went down to get the super!Later,when I was leaving,she said really__13__,“Mildred,I hope that you don’t think I__14__you because...”“That’s all right,Mrs.E,I understand.Because if I paid anybody__15__you pay me,I’d hold my pocketbook too!”

  1.A.bothersB.terrifies

  C.discourages

  D.saddens

  解析:选A。从下文看,Mrs.E总是将自己的手提包攥得紧紧的,好像生怕别人抢去似的。这种习惯实在让她面对的人不舒服。bother:烦人,在这里表达作者心中隐隐的恼火;terrify:吓着了;discourage:令人泄气;sadden:使人悲哀,均不合适。

  2.A.loosely

  B.tightly

  C.carefully

  D.gently

  解析:选B。“将提包带紧紧地绕了手腕两圈”,反映出她的神经质。

  3.A.with

  B.but

  C.and

  D.beside

  解析:选B。but表示“除了(她和我),没有(别人)。”

  4.A.breath

  B.post

  C.peace

  D.ground

  解析:选C。hold one’s breath:屏息;hold one’s post:任职;hold one’s peace闭口不说;hold one’s ground坚守、坚持观点。

  5.A.figure out

  B.think of

  C.make up

  D.find out

  解析:选B。“be almost ready to do sth.”表示“几乎准备好正要做某事”时。

  6.A.holding onto

  B.shouldering

  C.carrying under arms

  D.without holding

  解析:选A。见第二段最后一句话。hold onto表示“抓住”。

  7.A.come down

  B.go up

  C.come up

  D.go down

  解析:选C。根据下文“I was almost downstairs...”推断她们要请管理员上楼(come up)来修水龙头。

  8.A.till

  B.as soon as

  C.before

  D.by

  解析:选D。“到那时,他已经离开了”。by表示“到……时”。

  9.A.up

  B.down

  C.in

  D.out

  解析:选D。从上下文看,此处意为“穿着围裙就走出去了。”

  10.A.hard

  B.softly

  C.fast

  D.slowly

  解析:选A。假装很急,所以很重地敲门。

  11.A.forgot my words

  B.left my key

  C.forgot the money

  D.left my pocketbook

  解析:选D。忘了随身带钱包。暗示对方自己不放心对方与自己的钱包独处。

  12.A.my key

  B.my purse

  C.my apron

  D.her pocketbook

  解析:选B。抓住钱包。

  13.A.angrily

  B.happily

  C.shyly

  D.bravely

  解析:选C。此处对方意识到自己的行为不当,所以“愧疚地说”。

  14.A.disturb

  B.distrust

  C.misunderstand

  D.misadvise

  解析:选B。“希望你认为我并非不信任你。” disturb:打搅;misunderstand:误解;misadvise:误导,均不符合上下文意思。

  15.A.more than

  B.as many as

  C.less than

  D.as little as

  解析:选D。作者讽刺对方“如果我付给别人的报酬和你付给我的一样少的话,我也会抱住我的钱包的。”

  第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

  阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。

  At the entrance16.________a big office in London there was a book17.________all employees had to sign18.________they arrived each morning.At nine o’clock,the manager’s secretary,who lived in a small flat above the office,had to19.________a red line under the last name in the book,and anyone who came after that had to explain20.________he was late.

  21.________there was a thick fog in the city,the first person22.________(arrive)late usually wrote“Delayed by fog” under the red line in the book,and then everybody23.________who came after that just put“ditto(同上)”underneath.

  But one foggy morning,the first man who arrived late wrote“My wife had a baby early this morning”24.________of“Delayed by fog”under the red line in the book.Twenty or thirty people who25.________(动词短语)him put“ditto” underneath as usual.

  16.解析:固定用法,“……的入口”。

  答案:to

  17.解析:引导定语从句,修饰book。

  答案:which

  18.解析:作前面定语从句的时间状语从句。

  答案:when

  19.解析:划线:draw a line。

  答案:draw

  20.解析:引导explain的宾语从句,“解释为什么迟到了”。

  答案:why

  21.解析:从本句后面的usually可以思考出答案whenever,“无论什么时候”。

  答案:Whenever

  22.解析:名词person被序数词the first修饰,后面用不定式作定语,不用v.ing形式。

  答案:to arrive

  23.解析:根据意思,“其他的所有人”用everybody else。

  答案:else

  24.解析:instead of是一个介词词组,“而不是”。

  答案:instead

  25.解析:随后,跟在后面。

  答案:came after

  Ⅱ.阅读(共两节,满分50分)

  第一节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。

  A

  One cold January evening in Philadelphia,Pennsylvania,America,I went with my father on an oil burner service call.My father was in his forties at that time and I was about twelve years old.He was always working hard trying to support us seven kids.I enjoyed hanging out with him whenever I could—he taught me so much.

  We arrived at the call and after walking over snow and ice,we knocked on the customer’s door.A senior citizen opened the door and let us into her very cold home.She was wearing an old,wornout brown coat that went down to her knees.On her head,covering her gray hair,was an old and worn hat.The home wasn’t furnished very well and was quite dark,except for a single light bulb (灯泡)over the dining room table.Below the light was an older man counting change from several old coffee cans.He looked up at us as we passed by to get to the kitchen where my dad would fix the oil burner.He didn’t say anything.He just looked up at us.He couldn’t speak English,nor could his wife.She only pointed to the kitchen and smiled at us.

  After a short while,my father had the heater up and running,and it began to heat their cold home.The lady asked my dad in poor English how much she owed him for fixing the heater.My dad looked around the house and said that he had to go out to the truck and write the bill.

  Once in the truck he marked the bill “no answer at home,no charge”,so they wouldn’t be charged for his work.He looked over at me and said,“He was counting his change to pay me.They need their money more than I do.”

  As usual,my father taught me something important that time,which was to be kind to the poor.

  【解题导语】 一年冬天,作者的父亲冒雪上门给一家人修发热器。他进了那家后,对他们的贫困处境非常同情,免费给他们修理发热器。

  26.According to Paragraph 1,we know that the writer’s father________.

  A.often taught the writer do’s and don’ts

  B.worked several jobs at the same time

  C.had a very big family to support

  D.brought up his children alone

  解析:选C。细节理解题。根据第一段的He was always working hard trying to support us seven kids.可知作者家有七个孩子,他爸爸得很辛苦地工作来赚钱养活这么大一家人。

  27.The description in Paragraph 2 shows that the old couple________.

  A.had no job

  B.led a very poor life

  C.didn’t know how to save money

  D.were not very friendly to strangers

  解析:选B。细节理解题。根据第二段的描述,可知那对老夫妻家里很简陋,身上穿的衣服也很破旧,故选B。

  28.What can we infer from the passage?

  A.The old couple had no children in America.

  B.The old man didn’t plan to pay money.

  C.The old woman felt very embarrassed all the time.

  D.The old couple were not native Americans.

  解析:选D。推理推断题。根据第二段的He couldn’t speak English,nor could his wife.可推断那对老夫妻不是本土的美国人。

  29.The writer’s father didn’t charge for his work because________.

  A.he didn’t need that money

  B.he felt pity for the old couple

  C.he was not satisfied with his work

  D.he wanted to set a good example to others

  解析:选B。推理推断题。根据末段的“He was counting his change to pay me.They need their money more than I do.”可推断作者的父亲是出于同情他们的处境才决定不收钱的。

  30.In the writer’s opinion,hanging out with his father________.

  A.taught him what life really was

  B.helped him learn how to make a living

  C.helped him realize how lucky he was

  D.often taught him something important

  解析:选D。细节理解题。根据第一段的I enjoyed hanging out with him whenever I could以及末段的As usual,my father taught me something important that time可知作者认为跟他爸爸出去经常可以学到一些重要的东西。

  B

  When sevenyearold Sky Nockels learned that black rhinoceroses (犀牛) were an endangered species,he decided to do something to help them.He raised money to adopt a black rhino named Imara at the Great Plains Zoo in South Dakota.By adopting Imara,Sky helps the zoo take care of the rhino’s needs,such as food and a good habitat.

  Sky has been a summer camp member at the Great Plains Zoo since he was three.There he and other kids learnt about the animals and do projects for them.“We made juice drinks for the bears,”says Sky.“They enjoyed them.”Another time,he made holes in cardboard tubes and filled them with vegetables for the monkeys.The monkeys had fun plucking(摘)their food from the tubes.

  Now that Sky is older,he is playing an even more active role in the care of the animals.Since black rhinos are one of Sky’s favorite animals,he decided to adopt Imara first.“I adopted a Grevy’s zebra named Demani,too,for my little brother Alexander,”he says.

  Sky raised money to help care for the animals he wanted to adopt.He promised to raise $ 75 for his rhino and $ 25 for Alexander’s zebra.To earn the money,Sky and his grandfather planted a vegetable garden.Sky planted seeds(种子),watered,and weeded(除草).When the time came,he harvested the vegetables and sold them at a stand in front of his parents’ store.

  When Sky’s friends heard about the stand,they brought vegetables from their parents’ garden to sell,too.With the help of his friends,he earned enough money to honor his promises.

  Sky is one of the youngest people to adopt an animal at the Great Plains Zoo.He cares about the animals and plans to plant and sell vegetables again this summer to help them.“I hope other children do something to help animals,too,” he says.

  31.The passage is written mainly to________.

  A.explain why rhinos are endangered

  B.show children how to adopt animals

  C.tell a story about how a kid helps animals

  D.let us know more about endangered animals

  解析:选C。主旨大意题。本文讲述了一个七岁的美国儿童帮助濒危动物黑犀牛的故事。

  32.The underlined word “them” in Paragraph 2 refers to________.

  A.other kids

  B.animals

  C.the bears

  D.juice drinks

  解析:选D。细节理解题。根据上一句的We made juice drinks for the bears可知,此句大意是:动物园里的熊很喜欢喝他们制作的果汁饮料。

  33.According to file passage,Sky raised money by________.

  A.working in his parents’ store

  B.selling vegetables he planted

  C.working in other people’s gardens

  D.helping Grandpa plant a garden

  解析:选B。推理判断题。根据第四段第三句可知,Sky通过自己种菜卖菜的方式为动物筹款。

  34.Which of the following is TRUE about Sky?

  A.He raised money together with his friends.

  B.He collected one hundred dollars for Imara.

  C.He started to help animals when be was seven.

  D.He adopted a Grevy’s zebra for his grandpa.

  解析:选A。细节理解题。根据倒数第二段可知,Sky的朋友们看到他卖菜,也把自己家的蔬菜拿来卖,与Sky一起为动物筹款。

  35.Which of the following words can best describe Sky?

  A.Curious.

  B.Kindhearted.

  C.Confident.

  D.Easygoing.

  解析:选B。推理判断题。Sky筹款帮助濒危动物犀牛,由此可知他非常好心。

相关图文

推荐文章

网站地图:栏目 TAGS 范文 作文 文案 学科 百科